Intresseanmälan

Trelleborgspris och Skurupspris på el

Alla boende i Trelleborgs och Skurups kommuner erbjuds att göra en intresseanmälan för att kunna ta del av Trelleborgspris och Skurupspris på el. Under förutsättning att Kustvind tillåts bygga en havsbaserad vindkraftpark utanför kommunernas kust kommer vi att garantera ett pristak på 89 öre/kWh från den dag som vindparken tas i drift.

Detta erbjudande gäller för en elförbrukning per hushåll på upp till 15 000 kWh/år. Erbjudandet gäller privatpersoner som är bosatta i kommunerna. Erbjudandet gäller i 10 år efter att vindkraftparken tagits i drift.

Detta kan vara verklighet inom tre år efter att vindkraftprojektet fått klartecken från kommunerna och Mark- och miljödomstolen.

{

Företagen kräver att regeringen agerar för att få ner elpriserna. Med lokalt producerad vindkraft kan vi på några år lösa problemen, med kommunala beslut, utan att vara beroende av någon regering.

”Man har fått tiofaldigade högre elpriser och investeringar bromsas. Vi kommer att se en varselvåg och i värsta fall en konkursvåg… Vi är vansinnigt besvikna och bestörta över den fullständiga nonchalans vi möts av från regeringen…. Om företagen får svårt att behålla personal och många blir arbetslösa kan man tänka vad som händer med gemene man. Det finns risk för en enorm utslagning om vi inte göra något snart.”

Magnus Engelbäck, regionchef för Företagarna Syd (DN 1/12 2022)

Anmäl dig här!

Ja, jag vill ha Skurupspris eller Trelleborgspris på el från havsbaserad vindkraft utanför sydkusten. Intresseanmälan är inte bindande och innebär inga åtaganden eller kostnader för den som skriver under.

    Ditt namn

    E-post

    Kommun

    Adress

    Hushållets ungefärliga elförbrukning/år